Frame 2 Brezkofeinska kava v zrnju, najboljši espresso in arabicaNazaj na blog

Kava

Kava v zrnju za pripravo najokusnejšega napitka

Date:
Čas branja:5 min
brezkofeniska kava Brezkofeinska kava v zrnju, najboljši espresso in arabica
Brezkofeinska kava in kava v zrnju nebeško dobrega okusa. Prepričajte se, kaj zmore električna kafetiera – najboljša espresso kava in kava arabica pri vas doma.

Brezkofeinska kava – minimalna vsebnost kofeina in odličen okus

Brezkofeinska kava je idealna izbira za vse, ki obožujejo okus in aromo kave, vendar so občutljivi na kofein ali se želijo izogniti njegovim stimulativnim učinkom. Postopek dekofeinizacije vključuje več metod. Med njimi so postopki na osnovi topil, vode in ogljikovega dioksida. Vsaka metoda ima svoje prednosti in slabosti v smislu stroškov, učinkovitosti in vpliva na okolje.

Kljub nižji vsebnosti kofeina ta pijača še vedno vsebuje nekaj kofeina. Vendar pa je njegova količina bistveno nižja v primerjavi z običajno, ki znaša povprečno okrog 95 mg kofeina na skodelico. Brezkofeinska kava, v zrnju ali mleta, ima običajno od 2 do 5 mg kofeina na skodelico, odvisno od znamke in uporabljene metode varjenja.

decaf kava Brezkofeinska kava v zrnju, najboljši espresso in arabica
Decaf kava
Nekateri menijo, da je okus brez kofeina nekoliko drugačen ali šibkejši od navadnega, medtem ko drugi komaj opazijo kakršno koli razliko. Brezkofeinska kava znamke Nanni vas bo očarala s prijetno kislim okusom in močnimi notami čokolade, orehov in mandeljnov. V njej boste zaznali tudi okus praženih kosmičev in slada. Če želite uživati ​​v kavi v katerem koli trenutku dneva brez slabe vesti, je brezkofeinska kava napitek, ki ga morate preizkusiti.

Espresso kava – okus italijanskega načina življenja

Espresso kava izvira iz Italije. Priljubljena je zaradi svoje bogate zgodovine, edinstvenega postopka priprave in čudovitega okusa. Priprava espressa vključuje postopek potiskanja vroče vode skozi fino mleta zrna pod visokim pritiskom, kar ima za posledico koncentriran in močan okus. Espresso lahko uživamo samostojno ali ga uporabimo kot osnovo za druge priljubljene napitke, kot so latte, cappuccino in americano.
kava capucciono Brezkofeinska kava v zrnju, najboljši espresso in arabica
Espresso kava
Mnogi uživajo espresso kavo zaradi njenega drznega okusa in hitrega (ekspresnega!) učinka kofeina. Ker jo postrežejo v majhnih skodelicah, je odlična izbira tudi za tiste, ki želijo omejiti vnos kofeina, a še vedno potrebujejo dodaten sunek energije. Aparate za espresso najdemo v barih in restavracijah po vsem svetu, vendar jih je mogoče kupiti tudi za domačo uporabo. Tak je denimo izdelek Flair classic espresso maker. Priprava espressa doma zahteva nekaj prakse in spretnosti, da dobite popoln zvarek, a s pravo opremo in tehniko lahko vsakdo postane amaterski barista!

Kava v zrnju – aromatične mešanice najboljših zrn

Kava v zrnju je ena izmed najbolj priljubljenih oblik kave, ki jo lahko najdemo na trgu. Je v surovi obliki in se uporablja predvsem za pripravo sveže kuhanega napitka. Ima veliko prednosti pred mletimi oblikami, saj ohranja svojo aromo in okus dlje časa ter ima veliko večjo svežino.
Obstajajo različne vrste takšnih kav, kar omogoča širok izbor okusov in arom. Pri izbiri je pomembno upoštevati svoje želje glede arome in jakosti ter stopnjo praženja – od svetle do temne. Če imate radi sveže zmleta zrna, lahko investirate v lasten mlinček za zrna, ki vam bo omogočal domačo pripravo tega napitka.
kava zrno prazena Brezkofeinska kava v zrnju, najboljši espresso in arabica
Pražena kava v zrnju.
V ponudbi Nanni najdete kavo v zrnju z edinstvenim okusom, ki se mu ne boste mogli upreti. Ponujamo zrna vrhunske kakovosti, ki so perfektno spražena in sveža, kar zagotavlja najbolj svežo aromo in okus. Izbirate lahko med edinstvenimi okusi, kot so: popečen kruh in praženi lešniki, praženi kosmiči in temna čokolada, mlečna čokolada in mandeljni in druge čutne kombinacije.

Kava arabica – številka ena po vsem svetu

Kava arabica je narejena iz arabskega oziroma »navadnega« kakavovca. Ta rastlina izvira iz Jemna, Etiopije in Sudana in se v Arabiji goji že več kot tisoč let. Je prva rastlina na svetu, iz katere so začeli izdelovati ta priljubljen napitek, brez katerega si danes več ne predstavljamo jutra. Ima različne okuse in nižjo vsebnost kofeina kot druge komercialno gojene vrste.
Pogosto se goji in uživa zaradi svojega unikatnega okusa. Njena zrna vsebujejo note čokolade, karamele in citrusov. Pogosto se uporablja tudi za pripravo posebnih vrst napitkov, kot sta latte ali kapučino. Eden zanimivih vidikov njenega gojenja je dejstvo, da potrebuje posebne rastne pogoje za to, da lahko uspeva. Sem spadajo dobro odcedna tla z rahlo kislim pH in stalne padavine skozi vse leto. Kljub tem izzivom jo mnogi kmetje po vsem svetu še naprej gojijo, saj med potrošniki uživa široko priljubljenost.

Električna kafetiera – kaj je in zakaj jo je dobro imeti?

Gre za aparat, ki deluje na elektriko. Sestavljen je iz posode za vodo, filtra in grelnika. Ko je vklopljen, grelec segreje vodo, ki gre skozi filter z mleto kavo in tako dobimo svežo skodelico tople pijače. Ta vrsta kafetier je postala priljubljena zato, ker omogoča hitro in enostavno pripravo brez uporabe štedilnika. Na voljo so v različnih velikostih in oblikah.
kafetiera Brezkofeinska kava v zrnju, najboljši espresso in arabica
Električna kafetiera Bialetti Moka Timer

Ne glede na to, ali ste ljubitelj espressa ali klasike, vam bo ta električni aparat pomagal pripraviti popolno skodelico svoje najljubše pijače. Za najboljše izdelke na tem področju pobrskajte po naši strani, kjer vas čaka kafetiera BIALETTI Moka Timer, kjer lahko nastavite tudi čas priprave. Z njo lahko obdarujete sebe ali svoje najdražje, ki jim vsak dan privoščite odlično skodelico tega aromatičnega napitka.

Kazalo

Nanni logo vector web Brezkofeinska kava v zrnju, najboljši espresso in arabica

Mitja Jarc,

Barista

Datum:

Kategorija

Poglejte v našospletno trgovino, kjer najdete ponudbo, kav, čajev ter pripomočkov za kavo in čaj.
Kako pripraviti kavo izbrana kava Brezkofeinska kava v zrnju, najboljši espresso in arabica

Iskalnik

Povpraševanje