Navodila za pripravo
Turška kava
Turška kava
Kavo namakamo v vroči vodi, kava je izredno močnega okusa in ima izrazito močno aromo. Iz kave se izloči tudi velika količina kofeina, zato je turška kava kofeinsko najmočnejša.
Za pripravo potrebujemo.
Kavo
Tehtnico
Grelnik
Đezvo
Žlico
Skodelico
Pa začnimo!
1
Mletje kave
Kavo v zrnih natresemo v kavni mlinček. Mlin nastavimo na ekstra fino mletje.
- Uporabimo sveže mleto kavo, da kava ohrani arome in polen okus.
2
Natehtamo kavo
Natehtamo kavo (približno 7-10g kave na 1dcl skodelico).
3
Segrejemo vodo
V đezvo nalijemo svežo vodo in začnemo greti.
- Ko v đezvi opazimo mehurčke na dnu posode kot je prikazano na sliki, lahko dodamo kavo.
4
Dodamo kavo
Vso kavo ki smo jo stehtali dodamo v đezvo brez da bi jo pomešali in jo pustimo da, sama potone.
5
Mehurček
Ko vidimo, da se je kava “spremenila” v mehurček kot ga vidite na sliki pomeni, da kavo odstavimo in jo premešamo.
Kava je tako obdržala gosto kremo in je pripravljena za uživanje.