Navodila za pripravo

Turška kava

Turška kava

Kavo namakamo v vroči vodi, kava je izredno močnega okusa in ima izrazito močno aromo. Iz kave se izloči tudi velika količina kofeina, zato je turška kava kofeinsko najmočnejša.

Za pripravo potrebujemo.

pripomocek kava Turška kava

Kavo

pripomocek tehtnica Turška kava

Tehtnico

pripomocek grelnik Turška kava

Grelnik

pripomocek dzezva Turška kava

Đezvo

pripomocek zlica Turška kava

Žlico

pripomocek skodelica Turška kava

Skodelico

Pa začnimo!

turska kava korak 1 Turška kava

1

Mletje kave
Kavo v zrnih natresemo v kavni mlinček. Mlin nastavimo na ekstra fino mletje.
turska kava korak 2 Turška kava

2

Natehtamo kavo
Natehtamo kavo (približno 7-10g kave na 1dcl skodelico).
turska kava korak 3 Turška kava

3

Segrejemo vodo
V đezvo nalijemo svežo vodo in začnemo greti.
turska kava korak 4 Turška kava

4

Dodamo kavo
Vso kavo ki smo jo stehtali dodamo v đezvo brez da bi jo pomešali in jo pustimo da, sama potone.
turska kava korak 5 Turška kava

5

Mehurček

Ko vidimo, da se je kava “spremenila” v mehurček kot ga vidite na sliki pomeni, da kavo odstavimo in jo premešamo.

Kava je tako obdržala gosto kremo in je pripravljena za uživanje.

Za pripravo odlične skodelice turške kave potrebuješ poleg izkušenj še izbrano kavo

Kako pripraviti kavo izbrana kava Turška kava

Iskalnik

Povpraševanje