Navodila za pripravo

Kafetiera

Kafetiera

Vodna para ki se ustvari v spodnjem delu bojlerja, potuje skozi kavno torto in skupaj ponese kavne mulekule, ki vrhu kavnega tulca kondenzira v kavni napitek. Kava je polno aromatična in močnega okusa, gladkega telesa, brez kavne usedline. Kava je kofeinsko manj močna kot turška kava.
Za pripravo potrebujemo.
pripomocek kava Kafetiera

Kavo

pripomocek kafetiera Kafetiera

Kafetiero

pripomocek grelnik Kafetiera

Grelnik

pripomocek zlica Kafetiera

Žlico

pripomocek skodelica Kafetiera

Skodelico

Pa začnimo!

kafetiera korak 1 Kafetiera

1

Mletje kave
Kavo v zrnih natresemo v kavni mlinček. Mlinček nastavimo na fino mletje. Ali uporabimo že zmleto kavo za kafetiero oz. MOKA.
kafetiera korak 2 Kafetiera

2

Natočimo svežo vodo
S spodnji del razstavljene kafetiere natočimo svežo vodo.
kafetiera korak 3 Kafetiera

3

Vstavimo filter in kavo

S spodnji del kafetiere nazaj vstavimo filter.

Filter do vrha napolnimo s kavo. Na koncu lahko spodnji del kafetiere potolčemo ob mizo, da se kava lažje izravna oz. se usede v filter.

kafetiera korak 4 Kafetiera

4

Sestavimo kafetiero
Zgornji del kafetiere privijemo na spodnjega.
kafetiera korak 5 Kafetiera

5

Grejemo in spremljamo

Kafetiero damo na srednje močan vir toplote. Grejemo in spremljamo, kdaj se bo iz filtra pritekla prva kava. Takrat lahko zmanjšamo moč gorilnika, da se kava kuha počasi na ravno pravšnji temperaturi.

kafetiera korak 6 Kafetiera

6

Postrežemo
Ko se zgornji del kafetiere napolne, kavo odstavimo in ziljemo v skodelico.

Za pripravo odlične skodelice kave iz kafetiere potrebuješ poleg izkušenj še izbrano kavo

Kako pripraviti kavo izbrana kava Kafetiera

Iskalnik

Povpraševanje