Navodila za pripravo
French press
French press
Kavo namakamo v vodi, kasneje pa kavno usedlino odstranimo z inox filter mrežico. Metoda je zelo primerna pri pripravi “COLD BREW” napitkov, ko kavo ali čaj namočimo v hladno vodo ter pustimo več kot 12h, počasne ekstrakcije. Ker kavo namakamo dlje časa, prevzame tudi več arome in okusa, ker ne odstranimo kavnih olj, ohranimo tudi bolj polno ter gladko telo in seveda nekaj več kofeina kot pri klasični filter pripravi.
Za pripravo potrebujemo.
Kavo
Tehtnico
French press
Skodelico
Pa začnimo!
1
Mletje kave
Kavo v zrnih natresemo v kavni mlinček. Mlin nastavimo na močno grobo mletje.
- Uporabimo sveže mleto kavo, da kava ohrani arome in polen okus.
2
Natehtamo kavo
Natehtamo kavo (približno 15g kave na 1dcl skodelico).
3
French press
V french press stresemo kavo in prelijemo s svežo hladno vodo.
Posodo za french press nato postavimo v hladilnik za 12 do 24 ur.
4
Stisnemo in nalijemo
Posodo za french press nato po 12-24 urah vzamemo iz hladilnika in stisnemo oz. filtriramo kavo.
Kava je tako pripravljena za uživanje.
Za pripravo odlične skodelice french press potrebuješ poleg izkušenj še izbrano kavo
Unsupported request - method type: get