Navodila za pripravo
Filter kava
Filter kava
Za odstranjevanje kavne usedline uporabimo papirnat filter, ki pa ne odstrani samo usedline temveč tudi določena kavna olja. Zato je telo zelo blago oz. vodeno, prav tako sta okus in aromatika izredno nežna. Kavni napitek je tudi kofeinsko blag, zato je primeren za tiste, ki imajo radi velike količine kave z blagim okusom.
Za pripravo potrebujemo.

Kavo

Tehtnico

Filter

Papirnat filter

Grelnik

Čajnik

Žlico

Skodelico
Pa začnimo!

1
Mletje kave
Kavo v zrnih natresemo v kavni mlinček. Mlinček nastavimo na srednjo grobost mletja.
- Uporabimo sveže mleto kavo, da kava ohrani arome in polen okus.

2
Natehtamo kavo
Natehtamo kavo (približno 5g kave na 1dcl skodelico).

3
Zmočimo papirnat filter
V kuhalnik ustavimo papirnat filter, ter ga rahlo zmočimo (da mam ostane na mestu). Odvečno vodo odlijemo stran.

4
Segrejemo vodo
Vodo segrejemo (mora biti med 90 in 94 stopinj).

5
Dodamo kavo
Natehtano kavo stresemo v filter in z žlico naredimo majhno “jamico”.
Kavo prelijemo z malo vode, da se kava namoči in počakamo 30s. Tako sprostimo arome v kavi.

6
Dolivamo vodo
Po 30s počasi kavo prelijemo še z malo vode in ponavljamo postopek da porabimo vso vodo.

7
Mešamo
Voda potrebuje nekaj časa, da se filtrira skozi kavo. Za hitrejšo filtracijo premešamo kavno vsebino.

8
Odstranimo filter
Ko se voda odcedi odstranimo filter.
Kava je pripravjena na serviranje.
Za pripravo odlične skodelice filter kave potrebuješ poleg izkušenj še izbrano kavo

Error validating access token: Session has expired on Tuesday, 21-Jan-25 06:08:57 PST. The current time is Friday, 07-Feb-25 13:51:18 PST.