Navodila za pripravo

Espresso

Espresso kava

Kavna ekstrakcija je tukaj izredno kratka, vendar pa zelo intenzivna, saj vodo pod pritiskom 9bar-ov spustimo skozi potlačeno kavno torto. Napitek je tako rekoč kavni ekstrakt. Izredno močnega okusa in arome ter polnega telesa, vendar pa napitek vseeno vsebuje malo kofeina.

Za pripravo potrebujemo.

pripomocek kava

Kavo

pripomocek tehtnica

Tehtnico

pripomocek flair espresso

Espresso

pripomocek grelnik

Grelnik

pripomocek cajnik

Čajnik

pripomocek zlica

Žlico

pripomocek skodelica

Skodelico

Pa začnimo!

espresso korak 1

1

Mletje kave

Kavo v zrnih natresemo v kavni mlinček. Mlinček nastavimo na fino mletje. Ali uprabimo že zmleto kavo za ESPRESSO.
espresso korak 2

2

Natehtamo kavo

Natehtamo med 12-18g kave, glede na predlagano gramaturo.
espresso korak 3

3

Dodamo mrežico

Kavo v filtru dobro potlačimo. Nato dodamo filter (mrežico).
espresso korak 4

4

Segrejemo vodo

Vodo segrejemo (mora biti med 90 in 93C).
espresso korak 5

5

Sestavimo filter

Sestavimo filter in cilinder za vodo in ga položimo v ročni stiskalnik.

Postavimo v odprtino, da se lepo uleže.

Segreto vodo nalijemo v cilinder za vodo.

espresso korak 6

6

Dodamo barometer

Dodamo barometer.

Pričnemo s stiskanjem (stistkamo z približno 9 bari).

Za pripravo odlične skodelice espresso kave potrebuješ poleg izkušenj še izbrano kavo
Kako pripraviti kavo izbrana kava