Navodila za pripravo
Espresso
Espresso kava
Kavna ekstrakcija je tukaj izredno kratka, vendar pa zelo intenzivna, saj vodo pod pritiskom 9bar-ov spustimo skozi potlačeno kavno torto. Napitek je tako rekoč kavni ekstrakt. Izredno močnega okusa in arome ter polnega telesa, vendar pa napitek vseeno vsebuje malo kofeina.
Za pripravo potrebujemo.
Kavo
Tehtnico
Espresso
Grelnik
Čajnik
Žlico
Skodelico
Pa začnimo!
1
Mletje kave
Kavo v zrnih natresemo v kavni mlinček. Mlinček nastavimo na fino mletje. Ali uprabimo že zmleto kavo za ESPRESSO.
- Uporabimo sveže mleto kavo, da kava ohrani arome in polen okus.
2
Natehtamo kavo
Natehtamo med 12-18g kave, glede na predlagano gramaturo.
3
Dodamo mrežico
Kavo v filtru dobro potlačimo. Nato dodamo filter (mrežico).
4
Segrejemo vodo
Vodo segrejemo (mora biti med 90 in 93C).
5
Sestavimo filter
Sestavimo filter in cilinder za vodo in ga položimo v ročni stiskalnik.
Postavimo v odprtino, da se lepo uleže.
Segreto vodo nalijemo v cilinder za vodo.
6
Dodamo barometer
Dodamo barometer.
Pričnemo s stiskanjem (stistkamo z približno 9 bari).