PRIPOMOČKI ZA KAVO

Espresso Barista V KOZARCU 250g ZLATA

Okus kave:

Popečen kruh in praženi lešniki

Kavna mešanica

Espresso Barista V KOZARCU 250g ZLATA

Okus kave:

Popečen kruh in praženi lešniki

Izberite možnost:

SKU: 9574 Category Tag
SKU: 9574 Category Tag

15.00 

Brezplačna dostava nad 40 eur

Dostava od 2-5 dni

Ni na zalogi

Ta izdelek trenutno ni na zalogi.

Informacije o kavi

Izvor kave

Južna Amerika, Afrika, Azija

70% ARABICA, 30% ROBUSTA

MEŠANICA BARISTA ESPRESSO

Okus kave

Pričarala vam bo okus po popečenem kruhu in praženih lešnikih in vas prepričala z izrednim aromatičnim pookusom z notami sveže pomaranče, cvetličnega medu in kandiranega sadja.
Espresso Barista V KOZARCU 250g ZLATA

Priprava kave

Espresso


ESPRESSO PRIPRAVA
Kava: 14g
Espresso: 30g (93°C)
Čas: 24 sekund

Turška kava


TURŠKA PRIPRAVA
Kava: 10g
Skodelica 1dcl
Ustavi pred vreliščem

Filter


FILTER PRIPRAVA
Kava: 20g
Voda: 290g (93°C)
Čas: 2 minuti 30 sekund

Te zanima kako pravilno pripraviti kavo na pet načinov?

Od zrna do skodelice.
Ste se kdaj vprašali, od kje kava izvira? Kako praženje kave vpliva na njen okus? Ter kako ohranimo njeno svežino? Vstopite v svet kave.

Naša misija je sveža in trajnostna

Nanni_kava_skodelica_za_kavo
Naša misija je sveža in trajnostna
Nanni_kava_skodelica_za_kavo
Pri kavi nikoli ne sprejemamo kompromisov. Naše vodilo so naše vrednote, z znanjem in predanostjo pa uresničujemo svoje poslanstvo. Že 30 let iščemo, pražimo in pripravljamo vrhunske kavne specialitete z različnih koncev sveta.
Priporočamo še

Iskalnik

Vrsta kave

Arabica

Kava vrste arabika izvira iz Etiopije in se je v srednjem veku s pomočjo trgovskih poti razširila po vsem svetu. Dandanes je na svetu kar 70 % vse pridelane kave vrste arabika. Ima izrazito podolgovato obliko, velikost zrna od 8 do 12 milimetrov in je zelenkaste barve.

  • ima bolj gladek in sladek okus s pridihom čokolade, sladkorja in sadja
  • je izredno aromatična s sadnimi notami
  • ima nizko vsebnost kofeina

Robusta

Kava vrste robusta izvira iz podsaharske Afrike, trgovci pa so jo ponesli po celem svetu. Večinoma uspeva na nižjeležečih predelih, saj ima več kofeina, ki rastlino ščiti pred paraziti. Prav tako jo manj moti vroče sonce. Zrno robuste je okrogle oblike, veliko med 5 do 8 milimetrov in je rumenkaste barve.

  • je bolj močna, robustna in bolj grenkega okusa, ker ima več kofeina in kofein je grenak
  • slabe robuste imajo gumijast priokus
  • 2x toliko kofeina kot arabica
  • v večini jo uporabljamo za instant kave oz. kave, kjer okus ni tako pomemben.
Povpraševanje

Espresso Barista V KOZARCU 250g ZLATA