Moja košarica (0): 0,00 €

   
Telefon
Pokličite nas

07 346 1450

 
 E-mail
Pišite nam

info@nanni.si

GLINENI ČAJNIK YIXING ZISHA "LETTERS"

Zaloga: Na zalogi

38,00 €

Hiter pregled

Glino iz katere izdelujejo čajnike izkopavajo v okoliškem gorovju mesta Yixing, kjer glino zisha kopljejo tudi do globine 800m. Glino najprej posušijo, zdrobijo v prah in jo nato nasujejo v rezervoarje z vodo v katerih jo namakajo tri dni. Nato jo posušijo na soncu, razrežejo na kocke in prodajo lončarjem.

Yixing čajniki so ročno delo in so z namenom, da ohranijo naravno barvo gline praviloma nelakirani in neglazirani. Žgejo jih na nižji temperaturi, zaradi česar prenesejo velike vročinske razlike, ne da bi počili. Yixing glina vsebuje naravne minerale, kot so železo, kremen in mica, ki pri žganju ustvarijo paleto čudovitih barv.


Yixing glina je zelo vpojna in izvabi najboljši okus iz čaja. Z vsako pripravo se v njem nabira usedlina, ki pomaga pri konstantnem izboljševanju čaja, saj poudari njegovo barvo, okus in aromo. Prav zaradi njegove vpojnosti je priporočljivo, da ga uporabljate za pripravo samo ene vrste čaja, da preprečite mešanje okusov.


Priprava čaja v čajniku Yixing: ne uporabljajte ga za gretje vode na štedilniku. Vodo segrejte v drugi posodi, čajnik Yixing pa uporabljajte za namakanje in pripravo čaja.


Po uporabi ga splahnite samo s hladno vodo, brez uporabe detergentov, ga obrnite na glavo in pustite, da se posuši na zraku.

Čajnik je predvsem primeren za pripravo črnih, Pu-erh ali Oolog čajev.

Vsebina: 200 ml.

Več pogledov

Dodatne informacije

Ne spreglejte Ne
PRIPOMOČKI ČAJNIKI
Za pripravo... Ne
VRSTE ČAJEV Ne
Barva Ne
VELIKOST NI VPISA
Vse pravice pridržane © Opara d.o.o. Izdelava spletnih trgovin